Carbid Films

Onderschat vooral niet de krachten die los kunnen komen bij het carbidschieten. Bekijk de onderstaande films om een goed idee te krijgen van het carbidgeweld

Wat is carbidschieten ?

Carbidschieten was in vroeger dagen een oud gebruik waarbij met men behulp van een brok carbid en een stevige (melk)bus flinke knallen liet horen om de boze geesten voor het nieuwe jaar te verjagen. Deze carbiddreunen waren op het platteland tot ver in de omliggende dorpen te horen.

 In vergelijking met de illegale knallers van vandaag de dag zijn deze carbidknallen overdonderend en letterlijk oorverdovend. .

Is het wel veilig dan ?

Bij oordeelkundig gebruik is carbidschieten net zo veilig als het afsteken van vuurwerk en in ieder geval aanmerkelijk goedkoper dan het DURE vuurwerk van vandaag de dag.

Is het leuk ?

Carbidschieten was (en is) veelal een sociale gebeurtenis waaraan een grote groep mensen gezamenlijk mee kan doen. Vooral de competitie tussen de dorpen onderling om de hardste knallen te produceren is een basis voor een hele middag gezelligheid voor jong en oud.

Lijkt me leuk kan IK het ook ?

Carbidschieten is voor mensen met twee rechterhanden.  Als u binnen uw familie of vriendenkring geen mensen kunt vinden die dit wel eens gedaan of uit kunnen leggen hoe je dit moet doen en vooral niet moet doen dan is carbidschieten wellicht niets voor u.

Wanneer u zichzelf echter rekent tot de groep van mensen met twee rechterhanden (veelal woonachtig in het Noorden, Oosten en Zuiden van het land) dan kunt u onze cursus in carbidschieten gebruiken om uw geheugen weer wat op te frisen.

Deze cursus probeert u een aanzet te geven om op een zo veilig mogelijke manier te carbidschieten,  zodat ook in uw dorp de boze geesten weer eens op een ouderwetse en veilige manier worden  verjaagd.

Mag het wel in onze gemeente ?

Op ons carbidforum staan de richtlijnen en voorschriften van diverse gemeentes over wat wel en niet mag binnen uw gemeente.

Lees dit eerst om boetes en problemen te voorkomen. !!

 

 

carbid2006-1
Bakkeveen2004
Bveen2005-103
Kanon2009
Logonaam03
Logo
Carbidfront-nov-2005_04

© 2001-2018 Carbidbus.nl

Carbidbus
Mandewijk 3
9243 JW Bakkeveen
E-mail
info@carbidbus.nl

mail07