Onderstaand een aantal vragen die veel aan ons gesteld worden.

Om u, en ons tijd te besparen leest u deze s.v.p. eerst even door voordat u ons mailt met uw unieke vraag.

1) Hoeveel carbid moet ik afnemen

Voor de industriŽle afnemers hebben wij carbid op voorraad in de 100 kg verpakking. In de laatste 3 weken van het jaar is carbid ook te verkrijgen in de kleinverpakking van 1, 5, 10 en 20kg
 

2) Hoe vaak kan ik schieten met 1 kg ?

Met een melkbus van 30 ltr en 1 en 2  kg carbid kunt u globaal een hele middag knallen.  Dit is wel afhankelijk van de door u gehanteerde techniek. Wanneer u er teveel water bij doet, of het carbid te lang in de bus (en in het water) laat liggen zal dit natuurlijk minder zijn. 

Niet teveel water erbij doen dus, (een borrelglaasje vol).
 

3) Wat kost het carbid ?

Onze klanten weten de prijs in uw regio.

4) Kan ik het carbid toegezonden krijgen ?

Wij leveren uitsluitend carbid in grootverpakking aan detaillisten en carbidverenigingen.

TPG post vervoert geen carbid in kleinverpakking en wij sturen geen carbid toe aan particulieren op welke wijze dan ook.

5) Waar kan ik het carbid eventueel afhalen ?

In detailhandelsverpakking vanaf 1 kg is het carbid hier af te halen
 

Als u het carbid wilt gebruiken voor carbidschieten moet u wel de regelgeving in acht nemen die in uw eigen gemeente van toepassing is.

6) Is er ook een afhaaladres bij mij in de buurt

Hier zijn onze klanten die het carbid van ons betrekken
Mocht dit niet in de buurt zijn dan rest u niets anders dan
de auto/trein fiets of bus.

7) Mag carbidschieten eigenlijk wel

Carbidschieten is veelal niet verboden. Deze oude traditie valt meestal onder de gemeentelijke regelgeving. Vraag bij twijfel op uw gemeentehuis na, waar het mag, of het mag en vooral wanneer het mag.   Zijn er geen regels in uw gemeente bekend laat dan het gezonde verstand werken en zoek een veilige en geschikte plaats. 

Wellicht is dan aan u de eer om de jurisprudentie in uw gemeente te schrijven.

Op ons forum staan de richtlijnen en voorschriften inzake carbidschieten van een kleine 30 gemeentes waaraan u zich moet houden..

 Staat uw gemeente er nog niet bij  ?

Informeer dan bij uw eigen gemeente en plaats deze informatie  op ons forum zodat boetes en inbeslagnames voor andere carbidschieters voorkomen kunnen worden. Mocht u merken dat de informatie op ons forum inmiddels onjuist of onvolledig is reageer dan in ons forum zodat wij de voorschriften kunnen bijwerken.

Carbidschieten is zoals gezegd meestal niet verboden en wordt vaak  gedoogd tijdens de donkere dagen. Maak het echter niet te gek want u veroorzaakt natuurlijk wel een gigantische geluidsoverlast. :-))

 I8) Wij verkopen vuurwerk, mogen we ook carbid verkopen ?

Ja dat mag. Het is echter wel afhankelijk van uw milieuvergunnning. Wanneer u reeds een vergunning heeft voor de verkoop van vuurwerk mag u in de meeste gevallen gewoon carbid erbij verkopen.

Dit verschilt echter wel steeds per gemeente.
Stel uw gemeente daarom wel altijd op de hoogte van uw plannen.

Waneer u carbid wilt verkopen zijn wij een aantal gegevens van u nodig Vult u s.v.p.  dit formulier in.

Na ontvangst van deze gegevens krijgt u de gevraagde informatie
z.s.m. toegezonden of nemen wij contact met uw op.

9) is alle carbid gelijk

Nee, er zijn carbidsoorten met minder gasopbrengst dan het door ons geleverde Klasse-A carbid welke een gecertificeerde gasopbrengst heeft van 300 ltr p/kg =- 4%

Het verschil in gasopbrengst  is afhankelijk
van een aantal onderdelen:

1) Ten eerste moeten de gebruikte grondstoffen zo puur mogelijk zijn zonder verontreiningen en van zo goed mogelijk kwaliteit.
2) Ten tweede  moet er voldoende energie ingestopt zijn om de beide grondstoffen geheel met elkaar te laten versmelten.

Als aan bovenstaande 2 onderdelen is voldaan krijg je carbid van Klasse-A kwaliteit (de soort die carbidbus levert ) Dit industriŽle carbid heeft een minimale gasafgifte van 300 ltr p/kg +- 4% (met certificaat)

Er zijn ook soorten carbid die minder gasopbrengst hebben. Voor de leek is het kwaliteitsverschil  echter niet te zien. Dit kan alleen proefondervindelijk in het laboratoruim worden bepaald.

Met carbidschieten zult u dit verschil in gasopbrengst  wellicht niet opmerken. Onze industriŽle klanten stellen echter wel prijs op de gegarandeerde gasafgifte van ons Klasse-A carbid omdat dit veelal in Carbidgenerators wordt gebruikt.

Deze grootverbruikers krijgen dan ook standaard een kopie van de laboratorium test meegeleverd omdat het voor deze bedrijven nogal wat uitmaakt of je 200 ltr of 300 ltr uit een kg carbid krijgt.

Carbidbus en haar officiŽle wederverkopers leveren
u uitsluitend  carbid van Klasse-A kwaliteit.

FAQ

Kop1
Carbid certificate02
Logonaam03
Logo
Carbidfront-nov-2005_04

© 2001-2018 Carbidbus.nl

Carbidbus
Mandewijk 3
9243 JW Bakkeveen
E-mail
info@carbidbus.nl

mail07